31 Mayıs 2009 Pazar

Nokul

Malzemeler:

  • 1 pk. margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt veya 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Kabartma tozu
  • Un
İç malzemeler:

  • Yarım kilo ceviz içi
  • Yarım kilo üzüm
  • 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

Malzemelerin hepsi karıştırılarak ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edilir.Nemli bir bezle üzeri kapatılıp 1 saat kadar dinlendirilir. Eşit bezelere ayrılarak açılır. Açma işlemi un serpiştirilerek yapılır.Gerçek Bafra Nokulundaki gibi açılan yufkalara yağ sürülerek şekerli cevizi dökülür ve sarılır. 5'er cm. aralıklarla kesilir ve yağlı tepsiye dizilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülerek 250 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Not:
(İç karışımı yaparken malzemeleri arzuya göre artırıp çoğaltabilirsiniz. Ancak sadece üzümlü yapıyorsanız şekerini az katmanızda fayda var. Ve içerisine de daha az serpmeniz gerekecektir.Aksi takdirde şekerler tepsiye akacaktır. Buda altlarının yanmasına sebep olur. Mesela yarım kilo cevize (dövülmüş olacak) yarım kilo üzüm ve 1 su bardağı şeker olabilir. Yada 1 kilo cevize 2 su bardağı şeker. Bir kilo üzüme 1 su bardağı şeker gibi. Gördüğünüz gibi üzüm zaten şekerli olduğu için şeker miktarı düştü.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder