25 Ekim 2009 Pazar

Kasap Köfte (Izgaralık Köfte)

Malzemeler:

  • 1 kg.köftelik kıyma (kaburga ve döş eti)
  • 150 gr. bayat ekmek (çekilmiş)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber (çeyrek)
  • 1/4 çay kaşığı pulbiber
  • 1/4 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1 ad. soğan
  • 1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı:

Robotta iyice çekilmiş ekmek,ince rendeden geçirilmiş soğan ve sarımsak, kıyma, tuz, karabiber, pulbiber, köfte baharatı ve ince kıyılmış maydanoz iyice yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır. Avuç içerisinde bastırılarak şekil verilir. Pişirilmeden önce ızgaraya biraz kuyruk yağı sürülür. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder