24 Ekim 2009 Cumartesi

Revani

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 pk. kabartma tozu
Şerbet:
  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Limon
Hazırlanışı:

Şerbet kaynatılarak ılınmaya bırakılır. Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. İrmik, un ve kabartma tozu katılarak iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz dilimlenerek üzerine ılık hale gelmiş şerbet dökülür. Soğuk servis edilir. Arzuya göre kaymakla veya dövülmüş fıstıkla servis edilebilir.

Not:
Revaniyi fırında iyice kızartınız. Şerbeti döküldükten sonra hamurlaşmaması için kesinlikle üzerini kapatmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder